Funeris

Over ons

 

Rinke de Vos “Ieder mens is uniek. Waarom zou je tijdens de laatste reis je identiteit wegstoppen? Funeris helpt u bij het realiseren van uw persoonlijke wensen.”

Zo vertelde Rinke dat hij eens een opdracht kreeg van een echtpaar die een hele mooie eik in de tuin hadden. De man kreeg Parkinson en verhuisde naar een verpleegtehuis.
De eik lag toen al gerooid bij hun in de tuin. Rinke heeft er toen voor gezorgd dat hij werd opgehaald . Hij heeft de kist uiteindelijk samen met de schoonzoon gemaakt . De vrouw is naar Rinke toegekomen en heeft op een bank gezeten om te kijken hoe Rinke de kist aan het maken was. Toen hij klaar was vertelde hij dat de bank waar ze de hele dag op gezeten hadden gemaakt was van dezelfde boom. Die hebben ze toen ook meegenomen. Hoe bijzonder is zoiets…..

Hoe kwam Rinke bij dit beroep?

Rinke heeft de passie voor houtbewerking van zijn stiefvader geleerd. Na jaren in de bouw gewerkt te hebben gaf hem dat geen voldoening meer.

Hij ontdekte dat hij veel liever thuis was, mooie dingen maken. Hij kreeg bomen die moesten worden gerooid vanwege onderhoud van bossen in de omgeving aangeleverd. Bomen die andere houthandelaren als afval zagen. Van die bomen maakten hij allerlei meubels.

Maar hoe kwam hij dan op uitvaartkisten?

In 2013 stierf zijn stiefvader.
Rinke vond dat hij een mooie kist verdiende. En zo stond hij op eerste kerstdag een kist te maken. Hij wist totaal niet hoe of wat maar is er gewoon aan begonnen. Na drie dagen was hij tevreden. Toen hij de kist afleverde bij de uitvaartonderneming waren de reacties overweldigend . Hier moet je je werk van maken.
Dat gevoel had Rinke echter op dat moment nog niet. De kist maken was voor hem zijn manier om te rouwen.

Toch bleef het wel in zijn hoofd zitten
Een jaar later werd hij benaderd door de mevrouw die de eik in hun tuin hadden liggen. Of hij ook een kist voor hun wou maken

Vanuit daar werd hij steeds meer opgemerkt door uitvaartondernemers omdat er steeds meer vraag kwam voor milieuvriendelijke kisten.
Uiteindelijk is hij op beurzen gaan staan om hun product te promoten .
En nu een bloeiend bedrijf maar enorm toegankelijk voor particulieren.

Rinke zijn werkplaats staat open voor iedereen die een kist uit wil zoeken. Achter het huis liggen allemaal bomen opgestapeld wachtend op het moment dat ze een tweede leven krijgen. Een tweede leven om een mensenleven af te sluiten……

Johan Verhofstadt “Onze missie: binnen de branche met Funeris een nieuw gezicht laten zien en een nieuw geluid laten horen.”

Sinds 2015 actief als uitvaartondernemer, woonachtig in Arnhem. Naast blijven ontdekken vind ik het fijn om mensen samen te brengen en te verbinden, vandaar de samenwerking met Rinke de Vos. Niet lijzig en stoffig, maar vlot en ongekunsteld. En natuurlijk altijd respectvol.

Wanneer een dierbare overlijdt, kan het zijn alsof de wereld voor u even stil staat. Op hetzelfde moment moet er ineens veel geregeld worden, waaronder een uitvaart en een w

aardig afscheid van uw dierbare. Tijdens een moeilijke periode in uw leven, neem ik u graag deze zorg uit handen en kan ik u op persoonlijke en passende wijze adviseren. Veel is bespreekbaar en elke uitvaart is maatwerk. Uw wensen staan daarbij altijd centraal. Graag denk ik als uw adviseur mee over de mogelijkheden passend bij uw wensen en het beschikbare budget, ook als u elders verzekerd bent.